Maffini za čokoholike

 

Sestavine:125 g masla
lonček navadnega jogurta
125 g sladkorja
2,4 dl mleka
2 žlici pravega kakava
100 g jedilne čokolade
2 jajci
1 vanilin sladkor
1 pecilni prašek
380 g moke
150 g čokolade,
sesekljane na koščke
Postopek:Margarino in čokolado stopimo nad vodno paro. Medtem razžvrkljamo jajca z malo mleka.
V drugi posodi zmešamo skupaj pecilni prašek, moko, vanilin sladkor in sladkor.
V stopljeno margarino in čokolado vmešamo jogurt, mleko, razžvrkljani jajci.
To maso nato dodamo v posodo z moko in vse skupaj dobro premešamo (če je masa presuha, dodamo mleko; če premokra, pa moko ali še boljše kakav ali čokolado v prahu).
Dodamo čokoladne koščke (lahko jih zamenjamo z vsem, kar nam pade na pamet).
S pripravljeno maso napolnimo modelčke za maffine in jih damo peči v pečico, ogreto na 180º C, in jih pečemo 20 -25 minut. Ko čas poteče, zapičimo v en maffin zobotrebec. Če je suh, so pečeni, če pa se ga drži masa, moramo peči mafine še malo dlje. Ohladimo.

Če želite malce močnejši okus po kakavu, dodajte dve majhni žlički črne kave.

Za bolj rumove maffine dodajte rozine, namočene v rum.
Najboljša čokolada za v maffine je temna
(delež kakava 50 odstotkov).
Poleg pecilnega praška lahko dodate tudi sodo bikarbono, da so še bolj rahli.

ZRAVEN SE PRILEŽE  STEPENA SMETANA.

 

Komentariji so zaprti

Prihajajoči dogodki

  • 23/11/2017PZ TJA 6.b
  • 23/11/2017PZ NAR 7.a
  • 24/11/20171.PZ SLJ 4.a
  • 24/11/2017Spis, 6. a/b
  • 24/11/20171. PZ SLJ 4.b
  • 29/11/2017PZ SLJ 7. a
AEC v1.0.4
Copyright ©2013. OŠ Rakek - izvedba Edo Milavec - MV d.o.o.