Kokosova torta

Sestavine:

Testo:

5 beljakov

1 jogurtov lonček sladkorja

150 g kokosove moke

Krema:

200 g jedilne čokolade (tablica)

1 žlica vode

5 rumenjakov

0,25 l sladke smetane

 

Postopek:

Beljake stepemo, med postopnim dodajanjem sladkorja, v trd sneg. Na rahlo vmešamo kokos. Maso vlijemo v tortni model in pečemo 20 minut na 180 C.

Medtem stopimo nad soparo čokolado z dodano žlico vode, vmešamo rumenjake in ohlajeni kremi dodamo še stepeno smetano. S tem prelijemo ohlajeno testo in ga damo s tortnim modelom v zmrzovalnik za 3 ure.

Torto odtajamo pri sobni temperaturi ali v hladilniku v tortnem modelu. Tik pred serviranjem odstranimo tortni model in torto razrežemo na koščke.

 

Komentariji so zaprti

Prihajajoči dogodki

  • 23/11/2017PZ TJA 6.b
  • 23/11/2017PZ NAR 7.a
  • 24/11/20171.PZ SLJ 4.a
  • 24/11/2017Spis, 6. a/b
  • 24/11/20171. PZ SLJ 4.b
  • 29/11/2017PZ SLJ 7. a
AEC v1.0.4
Copyright ©2013. OŠ Rakek - izvedba Edo Milavec - MV d.o.o.