Kokosova torta

Sestavine:

Testo:

5 beljakov

1 jogurtov lonček sladkorja

150 g kokosove moke

Krema:

200 g jedilne čokolade (tablica)

1 žlica vode

5 rumenjakov

0,25 l sladke smetane

 

Postopek:

Beljake stepemo, med postopnim dodajanjem sladkorja, v trd sneg. Na rahlo vmešamo kokos. Maso vlijemo v tortni model in pečemo 20 minut na 180 C.

Medtem stopimo nad soparo čokolado z dodano žlico vode, vmešamo rumenjake in ohlajeni kremi dodamo še stepeno smetano. S tem prelijemo ohlajeno testo in ga damo s tortnim modelom v zmrzovalnik za 3 ure.

Torto odtajamo pri sobni temperaturi ali v hladilniku v tortnem modelu. Tik pred serviranjem odstranimo tortni model in torto razrežemo na koščke.

 

Komentariji so zaprti

Prihajajoči dogodki

  • 27/09/2018TD 6.A Doživljajska pedagogika
  • 04/10/20189. a, KD (Rojstvo slovenske pisane besede)
  • 10/10/20183. a - CŠOD MEDVED
  • 11/10/20183. a - CŠOD MEDVED
  • 12/10/2018Šolsko tekmovanje iz znanja o sladkorni bolezni
  • 12/10/20183. a - CŠOD MEDVED
AEC v1.0.4
Copyright ©2013. OŠ Rakek - izvedba Edo Milavec - MV d.o.o.