Maskarponejevi bravniji z jagodami

Maskarponejevi bravniji z jagodami

Sestavine:

  • 60 g čokolade
  • 100 g masla
  • 200 g sladkorja
  • vaniljev sladkor
  • 200 g moke
  • ščepec soli
  • 50 g kakava
  • tri jajca
  • pest nasekljanih pistacij
  • 250 g maskarponeja
  • 50 g sladkorja
  • 200 g jagod

Priprava:

V eni manjši posodi nad paro ali v mikrovalovni pečici raztopimo maslo ter na koščke nasekljano čokolado. Ko se čokolada in maslo stopita, dodamo vanilijev sladkor ter dobro premešamo, tako da dobimo gladko zmes in pustimo, da se zmes rahlo ohladi. V večji posodi z metlico dobro zmešamo moko, sol, sladkor in kakav.

Suhim sestavinam dodamo stopljeno čokoladno zmes, rahlo premešamo, nato pa dodamo jajca. Vse skupaj dobro premešamo s pomočjo kuhalnice ali silikonske lopatice. Na koncu dodamo še pest nasekljanih pistacij, ki jih na hitro vmešamo v maso. Tri četrtine mase vlijemo v poljuben  namaščen pekač. Lahko večjega, če želimo tanjše rjavčke, ali pa malo manjšega za višje. V manjši posodi zmešamo skupaj maskarpone ter 50 gramov sladkorja. Ko je masa dobro premešana in brez grudic, jo nadevamo v isti pekač, čez maso za bravnije.

Vzamemo še preostali del mase, ki nam je ostal od bravnijev  in ga poljubno razporedimo po pekaču. Če želimo biti ustvarjalni, vzamemo leseno palčko ali pa nož in maskarpone rahlo zmešamo z maso za rjavčke, tako da dobimo marmorni vzorec. Na koncu po pekaču poljubno razporedimo jagode in potrosimo s pistacijami. Pekač postavimo v ogreto pečico in pri 180C pečemo 25-30 minut.

Komentariji so zaprti

Prihajajoči dogodki

  • 20/09/20179.a - KD: Fran Gerbič
  • 22/09/20178.a - TD Poklici
  • 22/09/20179.a - TD Poklici
  • 25/09/20179.a - PZ FIZ
  • 17/10/2017PZ TJA 7.A
  • 19/10/2017PZ SLJ 9. a
AEC v1.0.4

Who's Online

13 visitors online now
2 guests, 11 bots, 0 members
Copyright ©2013. OŠ Rakek - izvedba Edo Milavec - MV d.o.o.