Pravijo, da se vse stvari enkrat končajo. In tako… se je zaključil tudi športno – naravoslovni tabor  za učence 5. razredov (Rakek) v CŠOD Trilobit na Javorniškem Rovtu.

Učenci so bili res aktivni vseh pet dni. Preizkusili so se v različnih športih – veslali so v kanujih, plezali po umetni steni, streljali z lokom. Prav tako so se pogumno in uspešno  “spopadli” z okoliškim hribovjem oz. gorovjem. Na samih pohodih so pozornost posvečali kameninski pestrosti Karavank, opazovali zgradbo prsti in z njo povezan pester in raznolik rastlinski svet.

V bližini doma pa so si učenci z zanimanjem ogledali tudi manjšo hidroelektrarno, ki pa žal ni več delujoča.

Naš urnik je bil sicer res zapolnjen z raznimi vodenimi dejavnostmi , vendar je tudi za zabavo ostalo dovolj časa. Takrat smo igrali nogomet, se lovili, skakali s kolebnico ali pa preprosto kartali (Enka in Osel sta zakon!).

Čeprav nam vreme večino časa ni bilo najbolj naklonjeno, pa se nam je sreča nasmehnila naš zaključni večer – v četrtek; tako da smo si lahko sami zunaj ob ognju spekli okusno večerjo.

Da pa ne pozabimo – čisto zadnji dan ni bilo le pakiranje kovčkov, čakalo nas je čisto zaresno tekmovanje – TRILOBITLON, ki pa ni kar tako, zajema namreč veslanje, sestavljanje nosil in prenašanje poškodovanca in še metanje na koš. Čeprav smo glede na merjenje časa res dobili zmagovalno ekipo, pa lahko rečem, da smo bili zmagovalci prav vsi, saj smo se s tabora vrnili zdravi, nepoškodovani in polni novih vtisov.

Na koncu pa bi se še zahvalila celotnemu osebju doma Trilobit, ki je poskrbelo, da je bil naš teden pester, zanimiv, poučen; da so bili naši trebuščki vedno polni in naši prostori prijetno urejeni.

Gabi Prelesnik (5. razred)

[coolEye how=album puser=osrakek source=picasa search=CSODTrilobit5Razredi]