V petek, 19.10.2012, so se tri učenke naše šole udeležile recitala Jezik, kultura in tradicija v Sokolskem domu v Škofji Loki. Recital je v sklopu nacionalnega projekta Jezik, kultura in tradicija za slovensko mrežo UNESCO šol že dvanajstič organizirala Gimnazija Škofja Loka.

 

Udeleženci so pod vodstvom dijakov že pred prireditvijo s sprehodom po Škofji Loki spoznali nekaj značilnosti srednjeveškega mesta z gradom. Ob začetku prireditve je nastopajoče, mentorje in obiskovalce pozdravil ravnatelj Gimnazije Škofja Loka, pesnica Neža Maurer, za vrhunec pa je s svojim nastopom poskrbela mlada pevka Eva Boto.

 

Naše tri učenke: Sara Vuzem, Nina Cvetko in Tina Virant so v duhu kulturnega, žlahtnega pomena recitala nastopile z interpretacijama poezije v angleškem jeziku s klavirsko spremljavo. Pozorno in z zanimanjem so spremljale celoten, pester program prireditve, sledile točkam v slovenskem in tujih jezikih ter tako urile svoje čute za tuje jezike in umetniški nastop. Opazovale so tudi druge nastopajoče in spoznavale duh UNESCO sodelovanja in vseživljenjskega zorenja za lepšo skupno prihodnost vseh.