Zbor učencev za odhod na Švedsko je v soboto, 7. 9. 2013, ob 5.00 pred šolo.
S sabo imejte ročno prtljago v skladu z dovoljenimi merami: 55cm x 40cm x 20 cm, ki ni težja od 10 kg.
V tej prtljagi ne sme biti nobenih nevarnih predmetov in tekočin v embalaži, večji od 100 ml.
Prtljago označite z listkom, na katerem je vaše ime, priimek, naslov in telefonska številka z mednarodno kodo.
Ne pozabite majice in magnetka za gostitelja.
Doma pripravljeno malico, ki jo boste pojedli na letališču, spravite v ročno prtljago.

Imejte obutev in zgornje oblačilo, ki prenese tudi nepričakovan dež. Če imate težave s težo ročne prtljage, nosite težjo obutev in težja oblačila na sebi, dokler ne gremo skozi kontrolo teže na letališču.

Ne pozabite kopalk.

Za izlete na Švedskem imate lahko majhen, lahek nahrbtnik/torbo, ki jo lahko spravijo v naše skupne, večje kovčke – v soboto zjutraj. Vanje lahko daste tudi toaletne zadeve, če so večje od 100ml, česar pa ne priporočamo zaradi teže.
Priporočamo pa, da vzamete prazno plastenko/pitnik, kamor bomo lahko natočili pitno vodo med bivanjem na Švedskem.
Prosimo, da imate nahrbtnik/torbo za v skupne kovčke pripravljeno, da bomo to na hitro položili v skupne kovčke in bo odhod z Rakeka čim prej (da ne bo zmede s premeščanjem stvari iz ročne prtljage v nahrbtnik, iskanja po skupnih kovčkih ipd.).

Komur bi na letu lahko bilo slabo, naj s starši predvidi načine preprečevanja slabosti. Za morebitna zdravila bodo učenci odgovorni sami.

Potujte z dokumentom, ki ste ga oddali za vnos podatkov v šoli.

Strogo upoštevajte navodila, kakršenkoli opravek na letališču ali na drugih poteh (npr. WC) mora biti dogovorjen z učiteljico.
Pazimo drug na drugega in se držimo skupaj.
Mobitele izjemoma lahko vzamemo s sabo, na lastno odgovornost.

Ker je Švedska uradno tudi naša letošnja ekskurzija, bo del stroškov za prevoz na letališče in nazaj obračunan po položnici skupaj z malico (okrog 16 €, ker je prevoz na ekskurzijo delno subvencioniran). Na Švedskem ne predvidevamo stroškov. Za morebitno žepnino je priporočljivo, da na banki na Rakeku ‘kupite’ švedskem krone – te dni jih imajo na zalogi.

Povratek bo v sredo, 11.9., predvidoma okrog 20. ure.

Na morebitna dodatna vprašanja vam bomo razredničarki z veseljem odgovorili osebno ali po eletronski pošti na zgoraj navedene naslove.