V torek, 1. oktobra 2013, bomo na naši šoli gostili ga. Jano Dular, univ. dipl. pravnico in ustanoviteljico društva ELA, ki že pet let v Afriki samostojno vodi projekte pomoči lokalnim skupnostim v pomanjkanju. Sodelovala je pri grajenju šole v Tanzaniji, poučevala več tisoč osnovnošolskih otrok, delala v sirotišnici, trenutno pa dela z otroki s posebnimi potrebami, vodi delavnice opismenjevanja in učenja novih spretnosti za ženske …

Od avgusta 2012 živi in dela v Malawi, kjer vodi humanitarni projekt pomoči otrokom z učnimi težavami ter posebnimi potrebami, za katere je zgradila izobraževalni center sredi malawijske vasice Mazembe. Poleg tega s pomočjo prostovoljnih prispevkov že dve šolski leti vsak dan oskrbi 342 otrok podeželske šole z jutranjim obrokom. Njeni načrti v bližnji prihodnosti pa so usmerjeni v izboljšanje zdravstvene oskrbe v tej vasi.

V enournem predavanju nam bo z besedo in sliko predstavila svoje delo in življenje v Afriki. Med svojim enoinpolmesečnim obiskom v Sloveniji zbira sredstva, s katerimi bo lahko še naprej pomagala otrokom in odraslim v Malawi, tako pri zagotavljanju prehrane kot izobraževanju in zdravstvu.

Tudi mi bi radi pomagali, zato do konca septembra zbiramo cente oz. evre, ki ji jih bomo podarili. Z 2€ ga. Jana mesečno omogoči vsakodnevni jutranji obrok kar dvema otrokoma – pa pomislimo, kaj in koliko si lahko mi privoščimo za 2€?!  Najbrž veliko manj. Zato ste vsi učenci, starši, učitelji in drugi zaposleni na šoli lepo povabljeni, da darujete 2€, oz. kolikor zmorete.

Več o njenem humanitarnem delu, ki je tudi v Sloveniji zelo cenjeno, pa si lahko preberete na spletni strani društva ELA www.drustvoela.org . Ne bo vam žal.

Hvala v imenu vseh, ki jih boste s svojim darom osrečili!