Kako smo se vozili z letalom:

Na letališču smo šli skozi detektor kovin. Kovčke in telefone smo morali dati v posebno škatlo. Ko sem šel skozi detektor, je zapiskalo. Varnostnik me je pregledal in ugotovil, da nimam nič nevarnega, zato me je spustil naprej.

Nik Žorž, 9. B

 

Ko smo prišli na letalo, smo se vsi lepo posedli. Za fante so bile predvsem zanimive stevardese.

Maša Zidar, 9. A

 

Pričakovanja:

Moji občutki, ko smo se peljali na Švedsko, so bili prav nori. Veliko sem pričakovala in komaj sem čakala, da prispemo.

Vesna Mikulić, 9. A

 

Srečanje z novimi prijatelji:

Z avtobusom smo se odpeljali do švedske šole, kjer so nas počakali učenci in njihovi starši. Vsi smo bili zelo vznemirjeni.

Sanja Zalar, 9. B

 

Potem so nas odpeljali po domovih. S Tajo sva bili na začetku zelo živčni in tihi, ker naju je bilo strah.

Tanja Zalar, 9. B

 

Kopanje v Baltiku:

Ko smo prišli na obalo, je zelo pihalo, bilo je hladno in valovi so bili visoki. Šli smo v vodo, ki je bila kar mrzla. Voda ni bila skoraj nič slana glede na to, da je bila morje. V njej je bilo težje plavati kot v našem Jadranskem morju.

Jaka Strohsack, 9. A

 

Temperatura vode nas ni motila, saj smo se zelo zabavali. Skakali smo v velike valove, jih preskakovali in se potapljali. Švedski učitelj Stellan nam je predlagal, naj gledamo pod vodo, saj ti voda v Baltiku očisti oči. In drži! Res vidiš malo bolje.

Karin Hrestak, 9. B

 

Znamenitosti Stockholma:

 

Z dvonadstropnim avtobusom smo se vsi popeljali do Stockholma, nato pa s podzemno železnico v center mesta. Tam smo si ogledali kraljevo palačo, nekaj spomenikov in tudi Stockholm, ovit v meglo. Na poti smo srečali tudi dva zanimiva moža: eden je bil srebrn, drugi pa bronast. Bila sta živa, a zgledala sta kot kipa.

Polona Jernejčič, 9. A

 

Kaj smo jedli?

Jedli smo pečeno piščančje meso, ovito v slanino in postreženo z dvema vrstama širokih rezancev.

Matija Stražišar, 9. B

 

Imeli smo veliko zabavo do enih zjutraj. Jedli smo krompir, hrenovke, mesne palčke, solato, pito in sladoled.

Sanja Zalar, 9. B

 

Okrog sedmih smo imeli obilno večerjo. Jedli smo pečen krompir s smetano, solato, na žaru pečeno meso in veliko različnih omak.

Katja Braniselj, 9. A

 

Športne aktivnosti:

S Tajo in Sago smo odšle na vrt, kjer smo igrali nogomet, skakali po trampolinu in se igrali s psom Luisom. Tudi v parku je bilo zelo dobro, igrali smo minigolf, skakali po trampolinu in plezali po lesenih hlodih.

Tanja Zalar, 9. B

 

Zgode in nezgode:

Vilina in Moa sta se peljali na skuterju in padli. Moa je bila v redu, Vilina pa je bila poškodovana. Odrgnila se ji je koža na nogi. Moa je  naju  z Vilino odpeljala še na nogometno igrišče, kjer si je Lara zvila gleženj. Učiteljica Urška je bila zelo huda. Vse nas je poslala domov.

Anika Arh, 9. B

 

Slovo:

Pred šolo smo se vsi objemali  in jokali. Težko se je bilo posloviti. Sedli smo v avtobus in mahali našim prijateljem. Nismo mogli verjeti, da že odhajamo. Vozili smo se in bili žalostni.

Nataša Preradović, 9. A