Prvošolčki smo iz Mladinsko klimatskega zdravilišča Rakitna dobili vabilo, da jih ob dnevu odprtih vrat obiščemo. Ta dan smo težko pričakovali in se v petek pred počitnicami res odpravili na izlet.

Ko smo stopili iz avtobusa, smo bili kljub slabemu vremenu očarani nad prečudovito naravo. Prijazno so nas sprejeli in nam pokazali igralnico, v kateri smo se tudi igrali. Srečali smo Muco Copatarico, se z njo pogovarjali, nato pa je preverila, ali smo svoje čeveljčke lepo zložili. Takrat so se nekateri kar malo prestrašili, saj niso pospravili čevljev. Muca se je na koncu vseeno odločila, da tokrat čeveljčkov ne bo odnesla, mi pa smo ji obljubili, da jih bomo redno pospravljali. Ogledali smo si tudi njeno hiško. Kakšen red je bil v njej!

IMAG3007

Na Rakitni imajo pravi mini živalski vrt. Živali smo si ogledali, jih božali in jim celo pripravili malico.

Zaradi dežja je žal odpadla športna dejavnost – lokostrelstvo. Mi smo se imeli kljub slabemu vremenu zelo lepo in upamo, da se tja še kdaj vrnemo.

TUKAJ si lahko ogledate nekaj foto utrinkov. Na spodnji povezavi pa je prispevek RTV SLO, v katerem lahko vidite tudi nas.

http://4d.rtvslo.si/arhiv/prispevki-in-izjave-prvi-dnevnik/174332826