V tednu med 21. in 25. septembrom se je naša šola pridružila vseslovenski akciji Simbioza Giba 2015 in širjenju sporočila o pomenu vsakodnevnega gibanja za naše zdravje, kakovostno življenje in nenazadnje zdravo staranje. Stari starši so se pri urah športa pridružili svojim vnukom in zamigali z njimi. Po ogrevalnih vajah, s katerimi so poskrbeli, da ne bi prišlo do morebitnih poškodb, so se preizkusili v različnih igrah: lovljenju, zadevanju na koš, vodenju žogice s hokejsko palico mimo ovir do gola, prenašanju žogice na loparju med ovirami na drugo stran telovadnice, v skakanju z žogo med koleni ipd. Pomerili pa so se tudi v tee ballu, igri, podobni baseballu. Teden medgeneracijskega povezovanja je bil izredno živahen in je našo šolo napolnil z veliko dobre volje in pozitivne energije.

Dragi dedki in babice! Čestitamo vam za vse osvojene košarkarske koše, uspešno slalomiranje med ovirami, zadete gole, odbite žogice … Predvsem pa vam čestitamo, da ste v takem številu razveselili svoje vnuke ter njim in drugim učencem polepšali športne dopoldneve v šoli.

Prisluhnite, kaj so za Radio 94 o druženju s starimi starši povedali nekateri četrtošolci.

http://radio94.si/novice/?date=2015-09-23

 

Več fotografij o torkovem dogajanju pa si lahko ogledate tukaj.

V sredo, 23. septembra, so stari starši razveselili tretješolce.

V četrtek, 24. septembra, so se skupaj s starimi starši razmigali petošolci na Rakeku in učenci 3., 4. in 5. razreda na Uncu.

V petek, 25. septembra, so babice in dedki obiskali tudi prvošolce in drugošolce.

VIDEO