Na osnovni šoli ˝Jožeta Krajca˝ Rakek smo v tednu od 28. septembra do 3. oktobra sodelovali v svetovnem projektu, imenovanem ˝The world´s largest lesson˝ (Največja svetovna učna ura). Z največjimi globalnimi težavami in cilji so se seznanjali učenci od 5. do 9. razreda pri različnih predmetih.

Učenci osmih razredov so pri angleščini razmišljali o vlogi fantov in deklet (moških in žensk) v družbi, o diskriminaciji žensk v svetu in kako je le-ta prisotna v Sloveniji.

V šestem, sedmem in devetem razredu so se pri predmetu geografija in angleščina naučili, kako pomembno je sodelovanje in povezovanje vseh nas za uspešno uresničevanje načrtov in doseganje zastavljenih ciljev. Vsak od nas je pomemben člen v družbi, ki lahko pomembno doprinese k blaginji vseh nas.

Sedmarji so pri naravoslovju ugotavljali, kolikšen je njihov odtis, ki ga vsakodnevno puščajo na Zemlji, in razmišljali, kako bi lahko živeli bolj trajnostno.

Učenci petega razreda pa so postali svetovni voditelji, ki jim primanjkuje časa, da rešijo svet pred koncem. Iskali so primerne rešitve za doseganje globalnih ciljev. Njihovi izdelki: pisanje na temo Če bi bil jaz predsednik / pismo predsedniku / sestavljanje pesmi Želim si…. so še v ustvarjanju.

Prav vsi razredi pa so se spoznali z vsemi globalnimi cilji. V Unesco klubu smo izdelali plakat, ki v Unesco kotičku vse mimoidoče opominja, da začnejo razmišljati in živeti bolj trajnostno, saj bomo le tako dosegli blaginjo vseh Zemljanov.