Naši pevci in pevke pridno obiskujejo pevske vaje in se že intenzivno pripravljajo na glasbene dogodke, ki se bodo odvijali v mesecu novembru in decembru. Mladinci imajo za sabo dva nastopa. Najprej so se z veseljem odzvali povabilu g. Toma Križnarja in pesem, ki so jo pripravili, ponesli na drug konec sveta. G. Križnar nam je namreč obljubil, da posnetek našega petja predstavi sudanskim otrokom. Tudi sami smo na video posnetku z veseljem prisluhnili sudanskemu petju in kmalu ugotovili, da ima afriška pesem prav poseben značaj, privlačen tudi za naša »slovenska« ušesa. Kdo ve, mogoče se pa tudi sami »lotimo« učenja kakšne afriške skladbe.

Med šolskimi počitnicami pevci nismo počivali. V luči 1. novembra smo za komemoracijo ob tem dnevu pripravili nekaj pesmi in jih zapeli na rakovškem pokopališču.

Trenutno pa na vajah zazveni prav posebna melodija. To je Unesco himna, ki jo bodo mali in veliki pevci v sklopu Unesco tedna na naši šoli predstavili in tako vsem pokazali, kako lepo in uglašeno lahko himna zazveni, ko združijo pevske moči člani vseh zborov naše šole.

Skupina sedmih devetošolk pa ima letos posebno pevsko nalogo. Ob prazniku Sv. Lucije, ki je tradicionalni praznik na Švedskem, so se dekleta naučila skladbo Sankta Lucia, ki so jo v petek, 6. 11. 2015, zapele v švedščini na odru Sokolovega doma v Škofji Loki.

Lepo vabljeni k ogledu slik našega pevskega ustvarjanja na vajah in nastopih v zadnjih dveh mesecih.

mentorica Tina Matičič

IMG_4024