V soboto, 16. aprila 2016, odhajajo osmošolci, ki obiskujejo izbirni predmet nemščina, na izmenjavo v Švico. Naši gostitelji bodo učenci 9. razreda Mednarodne šole iz Zuga in Luzerna (ISZL), ki obiskujejo šolo v Hünenbergu.

Naši učenci se bodo srečali s švicarskimi vrstniki, s katerimi so že med letom navezali stike preko elektronske pošte ali drugih medijev. V tem času so se poskušali čim bolje spoznati, poleg tega pa spoznati tudi značilnosti in kulturo dežele, v katero odhajamo.

V Švico potujemo z nočnim vlakom, kar bo zagotovo lepo doživetje. Že prvi dan bomo kot gostje s pevskim nastopom sodelovali na dobrodelnem koncertu, ki ga vsako leto organizirajo na njihovi šoli. V prihodnjih dneh pa nas čaka veliko zanimivega – spoznavali bomo nove stvari, kraje in kulture, srečevali nove ljudi, pridobivali nove izkušnje ter bogatili naše znanje nemščine in angleščine.

V Švico potuje vseh 14 učencev ter učiteljici Tina Matičič in Anja Šircelj Istenič. Domov se bomo vrnili v četrtek, 21. aprila 2016, v dopoldanskem času.