Svetovni dan učiteljev vsako leto 5. 10. praznujemo v Sloveniji že 24 let. Redno ga obeležujemo tudi na naši šoli. Ob tej priložnosti je učiteljem šole v imenu vseh učencev čestitala učenka Vanesa Istenič, nagovorila pa jih je tudi  ga. ravnateljica, mag. Anita Knez. Njen nagovor si lahko preberete spodaj.

 

Spoštovani učitelji, dragi učenci!

Ljudje se ves čas učimo. Skozi življenje zorimo kot osebnosti na vseh nivojih in če imamo ob sebi prave osebe, takšne, ki znajo ponuditi roko in nas voditi, je vse skupaj veliko lažje. Drug drugemu smo učitelji, pa čeprav to ni naš poklic.

Danes, ko obeležujemo svetovni dan učiteljev, bi želela vsem učiteljem OŠ Rakek v imenu učencev šole in v svojem imenu čestitati in se vam zahvaliti za ves trud, ki ga vložite v delo, za vse znanje, ki ga prenašate učencem, in za vso srčnost, prijaznost in toplino, s katerimi jih obdajate iz dneva v dan. Verjamem, da marsikdaj, potem ko učenci šolo že zapustijo, vi ostajate in skrbno ter z ljubeznijo pripravljate vse, česar jih še želite naučiti. Iskrena hvala vam za to!

Spoštovani učitelji, želim vam veliko zadovoljstva pri opravljanju vašega zahtevnega, a lepega poklica. Bodite ponosni, da ga opravljate, saj, kot je rekla Malala Yousafzai, najmlajša Nobelova nagrajenka za mir: »Ena knjiga, en svinčnik, en otrok in en učitelj lahko spremenijo svet.«

Želimo si, da bi ga skupaj spreminjali, na bolje seveda, tudi učenci in učitelji naše šole.

mag. Anita Knez, ravnateljica