Učenke in učenci, ki se vključujejo v projekt Švedska, so v soboto, 2. decembra, v sklopu Miklavževega sejma na stojnici v Mercator Centru Cerknica obiskovalcem ponudili raznolike ročno izdelane okraske, voščilnice in pekarske izdelke. Obiskovalci so se radi ustavili ob naši stojnici, saj so jih učenke prijazno povabile in jim znale tudi pojasniti, za kakšen namen gre. Učenci se namreč vztrajno trudijo zbrati čim več sredstev za lažjo organizacijo mednarodne izmenjave učencev s Švedsko, ki bo junija na Rakeku in septembra na Švedskem.

Naša stojnica je bila bogato založena z izdelki in voščilnicami, ki so jih učenke z mentorico Jolando Cerkvenik izdelale pri ustvarjalnem krožku, domačim pecivom, pri čemer so nam pomagali tudi starši, in svežimi parkeljni iz kvašenega testa, ki jih je pripravila skupina učenk in učencev ob mentorstvu gospe Anice s Slivic, za kar se ji ponovno zahvaljujemo.

Zahvaljujemo se vsem, ki ste kakor koli prispevali k pripravi in udeležbi na sejmu, ter vsem, ki ste s svojim nakupom podprli naš mednarodni projekt.

Utrinke z ustvarjanja in sejma si lahko ogledate TUKAJ.

Urška Drobnič in Jolanda Cerkvenik