Na OŠ Rakek smo se na zadnji predpočitniški dan tudi slavnostno poslovili od koledarskega leta, obenem pa smo obeležili državni praznik – dan samostojnosti in enotnosti.

Vsi učenci in učitelji smo se 4. šolsko uro zbrali v večnamenskem prostoru, kjer nas je nagovorila gospa ravnateljica, mag. Anita Knez, učenci in oddelek vrtca Rakek pa so nam pripravili nekaj kulturnih točk. Poslušali smo recitacije o zimi, otroški in mladinski pevski zbor sta nam zapela o božičnem času, ena izmed učenk nam je zaigrala na flavto. Učenci 7. razreda, ki so v okviru projekta Erasmus+ novembra potovali v Romunijo, so nam svoje gostovanje predstavili z dvema krajšima posnetkoma. Otroci iz vrtčevskih oddelkov so nam zaplesali božični ples – s svojimi božičnimi kapicami so bili prav simpatični.

Prireditev je zaključila gospa ravnateljica, ki je vsem učencem, učiteljem in ostalim delavcem šole zaželela vesele praznike in vse dobro v prihajajočem letu 2018.

Po prireditvi so se učenci predmetne stopnje udeležili različnih delavnic, ki so jih zanje pripravili učitelji. Izdelovali so cofke, pekli pokovko, se igrali družabne igre, tombolo, izjemoma pa so si lahko ogledali tudi kakšen risani film. Čas, namenjen praznovanju, nam je zelo hitro minil.

Želimo in upamo, da bi vsi učenci in delavci naše šole ter njihovi svojci v prazničnem vzdušju preživeli naslednje dni in da bi v novo leto vstopili mirno, zdravo in veselo. Srečno vsem!