SLON

V Planici opazimo slona,

velikega kot dva balona.

Pa gor pohitimo, da slona bi ujeli,

a on se že požene po strmini beli.

 

Pa po zraku poleti

in pristane en, dva,tri.

Tla so se tako zatresla,

da se je vsaka mačka stresla.

 

Najprej je odšel na kavo,

nato pa si je ogledal Savo.

Potem kmalu je v Afriko odšel

in se poslovil ves vesel.

Peter Bajt, 6. a 

 

IZJAVE GOSPODA MROŽA ZA TV SLO

Pozdravljen! V Sloveniji je zelo zanimivo. Imate odlično hrano, na primer pico (seveda se tudi sladoleda ne branim). Joj, imate pa tudi zeloooo vroče, saj je še pozimi nič stopinj Celzija. V disku pogosto predvajajo tudi moje najljubše skladbe. Počitnice so se mi zdele čisto prekratke, zato se bom naslednje leto zagotovo vrnil.

Gea Modic, 6. b

Mislim, da je Slovenija zelo lepa. Sploh tukaj, v Portorožu, kjer lahko počnem veliko stvari. Tudi v hotelu so zelo prijazni (imam pogled na morje). Upam, da bom tako užival še do konca svojih počitnic in da bo lepo vreme (čim hladnejše, seveda!). Priporočam vam, da pridete sem in uživate še vi.

Jerneja Švigelj, 6. b

Tu v Sloveniji mi je zelo všeč. Veliko topleje je, kot tam, kjer sem bil prej. Tudi več hrane je tu, kot sem si predstavljal. Mislim, da se mi je splačalo priti v Portorož in prepotovati  tako dolgo pot. Tudi za veliko novih stvari sem izvedel, a vseeno si želim priti nazaj domov.

Sara Udovič, 6. b

Zdaj ko so me že obkrožile kamere, vam povem, da je bila moja pot dolga, a ni bila zaman. Našel sem si ženo, ki jo bom pripeljal domov, a se mora še malo zrediti. Zdaj je že kot žoga. Rada nosi majico z nogometnimi vzorci. Ime ji je Micka, piše se Mrož. Sva že poročena.

Aljaž Kogej, 6. b