Dragi devetošolci, drage devetošolke,

zaključek osnovnošolskega izobraževanja in slovo od rakovških šolskih klopi je prvi večji korak v vašem življenju.

Naj vam povem, da smo se skupaj z učitelji vsa leta trudili, da bi za vas vzpostavili varno in ustvarjalno izobraževalno okolje, ki bi vas usmerjalo k delu, učenju ter humanosti. Zazrti v vas smo vas skušali vzgajati v razgledane, nesebične ter pogumne mladostnike – vi pa ste z vsakim dobrim delom in z lepimi pobudami ustvarjali boljši svet ter pomagali uresničevati vizijo naše Unesco šole.

Zrasli ste v odgovorne devetošolce, zato vam izrekam priznanje za vašo medsebojno pomoč ter resnično velik napredek v zadnjih letih šolanja. Srčni in velikodušni ste poleg znanja razvili medsebojno sprejemanje in prijateljsko povezovanje. Želim si, da se na srednješolski poti srečate s svojo genialnostjo in na široko odprete svoja srca.

Vsak izmed vas ima svoje sanje, cilje … uresničite jih, saj je za vse vaše talente svet dovolj bogat. Naj se na koncu osebno poslovim od vas z željo, da bi vsak izmed vas našel tisto resnično pravo pot! Želim, da hodite po neznanih poteh, da odkrivate novo in pustite sled!

Srečno, devetošolci!

Ravnateljica, mag. Anita Knez

Na spodnji povezavi si lahko ogledate letošnjo valeto.

https://photos.app.goo.gl/ATmujFxGHUWo68388