Torek, 4. september 2018

Po zajtrku z gostitelji smo se zbrali na glavni avtobusni postaji in se z redno linijo odpeljali v glavno mesto. Opazili smo, da veliko ljudi uporablja javno prevoz, saj udoben in sodoben visok avtobus, prosta uporaba interneta in možnost polnjenja naprav ter zaslon z zanimivim programom zagotavljajo prijetno izkušnjo.

Najprej smo obiskali naravoslovni muzej, kjer smo v štirih etažah prosto spoznavali različna področja glede na svoje interese. Nekatere je bolj zanimala evolucija, druge fizionomija človeka, tretji so se dlje zadržali pri raznolikih živalih glede na življenjska okolja, nekatere je prevzela Zemlja, ekologija ali spet kaj drugega. Slaba ura in pol je hitro minila in po malici smo krenili v središče starega mesta, za kar smo uporabili podzemno železnico. Nekaj adrenalina je pomagalo, da smo se vsi vkrcali na isti vlak in izstopili na dogovorjeni postaji v starem delu mesta. Trgovinice s spominki so kar tekmovale za našo pozornost in v kratkem času smo lahko nakupili spominke. Nadaljevali smo peš mimo kraljeve palače, ob lepih razgledih na morje, za katerega se zdi, da z vseh strani obliva mesto.

V novem delu mesta smo lahko šli malo ‘po svoje’, načelno s svojimi gostitelji, vsekakor pa vsaj v paru. Nekateri so želeli še kaj kupiti, nekateri samo jesti, čas pa je hitro minil in že smo se skupaj odpravili do avtobusa in ‘domov’.

Sreda bo naš zadnji dan izmenjave. Že sedaj nas navdajajo mešani občutki.