BIVANJE NA ŠVEDSKEM

Popotovanje na Švedsko se je začelo 31. avgusta na šolskem dvorišču, kjer smo se zbrali in se z avtobusom odpeljali do letališča. Pot ni bila preveč naporna, saj smo se veliko pogovarjali in si s tem krajšali čas.

Na Švedsko smo prispeli v večernih urah, ko so nas lepo pričakale naše gostiteljske družine. Kmalu po tem smo odšli vsak v svoj začasni dom in se namestili. Zelo so mi zanimive njihove hiše, saj so zgrajene ena ob drugi, skoraj vsaka pa je bila drugačne barve. Naslednji dan smo imeli dan s svojimi družinami, kar je pomenilo, da smo bili cel dan z njimi in se tako bolje spoznali. Drugi dan smo imeli piknik, na katerem so bile ponujene najrazličnejše vrste švedskih jedi, ki so jih pripravili starši švedskih učencev in smo jih lahko poskusili. Tretji dan smo se odpravili na morje, kjer smo najprej hodili po dolgi kamniti plaži, nato pa odšli na plažo, kjer smo se lahko kopali in jedli hotdoge. Švedsko morje se zelo razlikuje od našega, saj je veliko manj slano in občutek v njem je čisto drugačen. Zadnji dan pred odhodom so nas peljali v glavno mesto Švedske   ̶  Stockholm. Ogledali smo si tudi tamkajšnji največji muzej in nato odšli v nakupovalni center, da bi kupili kakšen spominček.

Zadnji dan smo spoznali tudi tiste, ki niso v projektu in z njimi preživeli eno šolsko uro. Okoli enih popoldan pa smo se odpravili z avtobusom na letališče in srečno prispeli domov.

Mislim, da je bila to ena mojih najboljših izkušenj do zdaj, in verjamem, da je ne bom pozabila.

Klara Potužák, 9. a