V četrtek, 4. 10. 2018, bodo imeli učenci 9. a razreda kulturni dan z naslovom Rojstvo slovenske pisane besede. Odpravili se bomo na Dolenjsko, in sicer bomo obiskali cistercijanski samostan v Stični, kjer si bomo ogledali muzej krščanstva in na delavnici preizkusili svoje kaligrafske spretnosti. Ogledali si bomo tudi izvir reke Krke in Krško jamo ter nazadnje na Trubarjevi domačiji v spominski sobi prisluhnili besedam o začetniku slovenske književnosti in o času, v katerem je živel.

Odhod izpred šole bo ob 7.30 uri, povratek pred šolo pa do 15. ure.  Učence z Unca bomo zjutraj pobrali na postaji na Uncu. Šolsko malico bomo pojedli na poti, kosila ta dan ne bo. Priporočam, da učenci vzamejo s seboj dodatno malico ali zdrav prigrizek ter vodo. S seboj imajo lahko tudi nekaj denarja za morebiten nakup spominka, čaja itd.

Učenci naj bodo primerno oblečeni in obuti, s seboj pa naj imajo tudi pisalo in beležnico/zvezek.

Ekskurzija bo izvedena tudi v primeru dežja.

Stroški ekskurzije znašajo 8 EUR/učenca za vstopnine, temu pa bomo prišteli še stroške prevoza. Celoten znesek bo obračunan na položnici za mesec oktober. V kolikor bi imeli starši težave s plačilom, se čim prej obrnite na šolski sklad oz. šolsko svetovalno delavko.

 

Mojca Podobnikar, učiteljica SLO