Spoštovani starši!

Obveščam vas, da bodo učenci v nedeljo, 12. 5. 2019, opravljali praktični del kolesarskega izpita – izpitna vožnja. Otroka pripeljite na matično šolo Rakek ob 8.30 uri skupaj s kolesarsko opremo. S seboj prinesite tudi dnevnik opravljenih voženj po priloženi trasi. Učenci naj se s kolesarsko opremo postavijo na parkirišče pred ograjo košarkarskega igrišča, da jim bom razdelila odsevne brezrokavnike, ki bodo označeni s številkami. Učenci bodo vozili po vrstnem redu. Vaša vozila parkirajte na parkirišču v bližini igral ali pa na parkirišču pri telovadnici. Ob 9.00 bomo skupaj s policistom pregledali tehnično brezhibnost koles in čelad ter razdelili nalepke »varno kolo«. Naprošam vas, da se dogovorite za sodelovanje pri izvedbi izpitne vožnje kolesarjev. Vsaj šest staršev naj si nadene odsevne brezrokavnike in se razporedi po pločniku Partizanske ceste. Vsi udeleženi starši bodo s svojo postavo na pločniku opozarjali ostale voznike na izpitno vožnjo kolesarjev, obenem pa vas prosim, da ne posegate v odločitve in ravnanje kolesarjev.

Člani komisije bodo na kontrolnih točkah ocenjevali vožnjo učencev. Po končani vožnji bodo vsi člani komisije podali svoje mnenje o ravnanju učencev na prometnih površinah. Z izpitno vožnjo bomo zaključili predvidoma do 10.30 ure. Učenci bodo z rezultati izpitne vožnje seznanjeni po posvetu z vsemi člani izpitne komisije.

V primeru slabega vremena bomo opravljanje izpitne vožnje prestavili na naslednji vikend ali pa na prvi teden v juniju (19. 5. ali 2. 6. 2019). Prosim vas, da spremljate šolsko spletno stran, kjer boste v jutranjem času seznanjeni tudi z morebitno odpovedjo izpitne vožnje.

Po uspešno opravljenem celotnem programu lahko otrok samostojno sodeluje v prometu. Seveda pa ob tem potrebuje v novih ali v zelo prometno zahtevnih situacijah še vedno pomoč odraslih.  Zato je pomembno, da starši otroka vsaj v začetku večkrat spremljate pri vožnji s kolesom.

Srečno!

 

Nosilka izvedbe: Anita Šen