Prvi dan na Slivniškem Pohorju je bil res vetroven in hladen, a to ni preveč oviralo naših dejavnosti. Ena skupina se je učila preživetja v naravi. Našteli smo predmete, ki bi nam pri tem lahko pomagali, in se pogovarjali o tem, kaj vse nas v naravi lahko ogroža ter katere situacije lahko sprožijo takšno ogroženost. Odpravili smo se v bližnji gozd, kjer smo se razdelili v skupine in vsaka je zgradila svoj bivak zgolj iz elementov, ki nam jih ponuja narava. Pri delu smo bili vsi zelo uspešni in zato pohvaljeni, čeprav so nastali različno veliki in različno oblikovani bivaki.

Druga skupina se je podala v pustolovsko-adrenalinski park, ki leži le streljaj od našega doma. Potem ko nam je učitelj razložil pravila in dal navodila glede varnosti, smo si prav vsi nadeli čelade in se enkrat ali večkrat podali na adrenalinsko pot, ki je potekala kar nekaj metrov nad tlemi. Še dobro, da smo bili privezani …

Po okusni večerji in zapisovanju ali risanju vtisov prvega dne so sledile miselne igre, ki so se izkazale za prav trde orehe. Pred spanjem smo se še malo podružili in pogovorili, nato pa mirno zaspali v pričakovanju novega zanimivega dne v CŠOD.

vaši sedmošolci in učiteljici Polona in Mojca