Drugi dan na Pohorju je bil kar naporen. Čeprav so nas presenetile prave majske snežinke, smo se pomerili v lokostrelstvu in ultimate frizbiju ter bejžbolu. Te dejavnosti so predstavljale uvod v naš dan, ki je bil v celoti športno obarvan. Po kosilu in kratkem počitku se je namreč ena skupina s kolesi odpeljala raziskovat okolico, druga skupina pa je najprej teoretično – v učilnici, nato pa še praktično – v gozdu spoznavala značilnosti gorskih voda, natančneje gorskega potočka. Zvečer smo se vsi skupaj odpravili na kratek opazovalni sprehod v okolico doma.

Danes, v sredo, smo se prebudili v deževno jutro. Tokrat smo v učilnici spoznavali travnik in gozd. Ker nam zaradi kraja bivanja ta 2 ekosistema sicer nista tuja, smo bili pohvaljeni, da o njiju že veliko vemo. Po teoretičnem delu smo se odpravili opazovat bližnji travnik in gozdiček ter njune lastnosti.

Skupina učencev je opravila preizkus v zmožnosti hitre orientacije v okolici doma. Pri tej dejavnosti smo morali biti hitri in obenem zelo premišljeni. Čeprav nekateri hitreje in drugi počasneje, pa smo test prav vsi opravili.

Po kosilu smo dejavnosti in skupine zamenjali in bili tako res ves čas zelo aktivni.

Zvečer nas čakajo miselne igre ter prevare in prav gotovo jih bomo dobro reševali.

Staršem, učencem v šoli in učiteljem pa pošiljamo lepe pohorske pozdrave.

vaši sedmošolci