V sredo, 22. 5., smo z učenci kuharskega krožka zaključili »šolsko« oziroma interno tekmovanje MasterChef. Kot mentorica jih moram pohvaliti zaradi njihove zagnanosti, motiviranosti, organiziranosti, ustvarjalnosti in pri nekaterih skupinah tudi povezanosti.

Kuharski krožek je sicer od januarja 2019 potekal vsako sredo, izmenjavala sta se 5. in 6. razred. Skupno je na kuharskem krožku vsako sredo ustvarjalo 13 učencev. Ta dva razreda sta se za »tekmovanje« razdelila še na 3 skupinice po 3 ali 4 člane. Vsaka skupina je izžrebala po 2 sestavini, ki so ju morali nujno vključiti v svoje jedi. Prvi dve uri »tekmovanja« so na spletu in v knjižnici skupine iskale primerne recepte z izžrebanimi sestavinami. Ob dogovorjenih terminih sem za posamezne skupine priskrbela izžrebane sestavine, učenci pa so prinesli vse ostale sestavine. Zaradi velikega števila učencev ter stiske s prostorom smo se dogovorili, katere jedi bodo skupine pripravljale na določene datume. Tako je vsaka skupina svoje 2 ali 3 tekmovalne jedi pripravljala v dveh terminih.

Zelo sem ponosna na vse učence, kar nekaj jih ima zelo velik smisel za kuhanje ali pripravo sladic. Želim si, da bi ta talent razvijali tudi v prihodnje ter uporabljali čim več domačih, zdravih in ekološko pridelanih sestavin. Obenem pa si želim tudi, da bi se bolj povezali in sodelovali.

Naše poslovilno srečanje za to šolsko leto bomo za obe skupini organizirali junija; učenci bodo takrat prejeli tudi presenečenje.

Dobrote, ki smo jih ustvarili.

Mentorica Urška Lužar