V petek, 25. 10. 2019, bodo imeli učenci 8. razredov kulturni dan. Spoznavali bomo življenje in delo nekaj velikih mož, ki izhajajo z Gorenjske; Franceta Prešerna, Matije Čopa, Janeza Jalna, Frana S. Finžgarja in Antona Janše.

Ob 7.50 se bomo odpeljali proti Vrbi na Gorenjskem (na Uncu učence poberemo ob 7.55), obiskali pa bomo še  Rodine, Doslovče, Breznico in Žirovnico. Povratek je predviden okoli 14. ure (Unec 5 minut prej). Učenci naj v šolo pridejo pravočasno.

Učenci naj bodo primerno oblečeni in obuti, s seboj naj imajo beležko, pisalo, tršo podlago za delovne liste. Kosila ta dan ne bo, malico bomo vzeli s seboj, zato naj imajo učenci s seboj bidone za pijačo in posodice za sendvič.

Stroški kulturnega dne (vstopnin ter vodenja) znašajo 7,50 EUR na učenca in jim bodo prišteti še stroški prevoza. Obračun bo na položnici za mesec oktober 2019. Starši, ki bi imeli težave pri plačilu, se lahko obrnete na šolsko svetovalno delavko ali oddate vlogo za delno sofinanciranje iz šolskega sklada.

Učenci naj med kulturnim dnevom poskrbijo za svojo in varnost drugih ter naj se primerno obnašajo.

Mojca Podobnikar