V četrtek, 9. 1. 2020, bo na naši šoli od 14. ure dalje potekalo Območno tekmovanje za Cankarjevo priznanje. Veseli nas, da bomo ob tej priložnosti na šoli gostili kar 142 učencev in dijakov ter 49 učiteljev mentorjev iz naše regije. OŠ “Jožeta Krajca” Rakek bosta na tekmovanju zastopala učenca Peter Bajt iz 8. a in Žak Strle iz 9. a.

Poleg osmošolcev in devetošolcev bodo na tekmovanju svojo ustvarjalnost preizkusili še dijaki od 1. do 4. letnika gimnazijskih in srednjih strokovnih programov ter dijaki srednjih poklicnih programov.

Na tekmovanju imajo učenci 90 minut časa za pisanje razlagalnega/interpretacijskega spisa na temo vnaprej prebranega literarnega dela. Osmošolci in devetošolci so se v tem šolskem letu spoznavali s knjigo Igorja Karlovška Preživetje, gimnazijci in dijaki strokovnih programov iz 1. in 2. letnika s Kosmačevim Tantadrujem, dijaki 3. in 4. letnikov z delom Cimre avtorice Maje Novak, dijaki srednjih poklicnih programov pa s knjigo Mornar na kozi Miroslava Košute. Avtorji najboljših besedil bodo nagrajeni s srebrnim Cankarjevim priznanjem in z udeležbo na državnem tekmovanju, ki bo marca 2020 v Ljubljani.

Vsem udeležencem tekmovanja želimo veliko sreče in ustvarjalnega navdiha pri pisanju besedil, njihovim mentorjem pa se zahvaljujemo za sodelovanje.

Mojca Podobnikar, vodja tekmovanja