Dragi šestošolci!

 

Do nadaljnjega boste informacije za samostojno delo pri matematiki prejemali prek spletne strani šole. Vse informacije boste našli v tej objavi, ki jo bom sproti posodabljala.

Preizkus znanja je prestavljen na petek, 3. 4. 2020. Takoj po vrnitvi v šolo bomo še enkrat pisali preverjanje znanja.

 

1. OBJAVA: 15. 3. 2020

Vaša prva naloga je, da dokončate delo, ki smo ga v četrtek začeli v šoli: rešujete naloge z učnega lista. Pravila ostajajo nespremenjena: z nalogami na naslednjem listu lahko nadaljujete šele, ko ste pravilno rešili VSAJ 4 primere. Svoje reševanje si pregledujete z rešitvami.

Delo dokončajte do srede, 25. 3. 2020.

Pri reševanju bodite pozorni na postopek in enote.

 

2. OBJAVA, 16. 3. 2020

Učenci, ki obiskujete dopolnilni pouk in tisti, ki bi radi naredili kakšno dodatno vajo, rešujte interaktivne vaje Obseg kvadrata in pravokotnika (spodaj na strani klikni na “ZAČNI VAJE”) ter Ploščina pravokotnika in kvadrata (spodaj na strani klikni na “ZAČNI VAJE”).

Pomagate si lahko z našim plakatom. Če brez pomoči plakata ne gre, vam toplo priporočam, da si njegovo vsebino prepišete na list papirja in ga obesite na vidno mesto (npr. nad pisalno mizo).

Učenci, ki že zelo dobro znate računati obseg in ploščino, pa pripravite lastno besedilno nalogo iz vsakdanjega življenja, ki bo od reševalca zahtevala izračun ploščine ali obsega (polaganje ploščic, postavljanje ograje, itd.). Če želite, da bi jo v naslednjih dneh reševali tudi sošolci, mi jo skupaj z rešitvami pošljite po elektronski pošti do torka, 24. 3. 2020, do 18:00.

 

VSI UČENCI naredite tudi popravo preverjanja, in sicer nalog 3, 4 in 11.

 

Po vrnitvi v šolo bom vaše delo preverila: svoje zvezke mi boste oddali v pregled.

 

Ob morebitnih nejasnostih sem dostopna na elektronskem naslovu sandra.palcich@guest.arnes.si.

Pazite nase in na svoje bližnje!

Lep pozdrav, Sandra Palcich