Spoštovani.

V teh dneh so nam končno omogočili dostop do spletne učilnice Kolesar. Ko so se šole zaprle, so se spletne učilnice sesule, zaradi tega so odgovorni mentorjem, ki usposabljajo učence za kolesarski izpit, onemogočili dostop do spletne učilnice Kolesar. V tem tednu so nam ponovno omogočili dostop. Skoraj vse učence sem že uspela prijaviti na izpit. Nekatere starše pa sem obvestila, da njihovih otrok ne morem prijaviti na kolesarski izpit, ker so najbrž spremenili geslo, le-te prosim, da mi čim prej sporočijo spremenjene podatke, da bom učence lahko prijavila na izpit. V mesecu maju bomo izpeljali vsaj teoretični del izpita. Opravljanje teoretičnega dela izpita sem načrtovala:

  1. rok: ponedeljek, 11. 5. 2020, ob 16.00
  2. rok: ponedeljek, 18. 5. 2020, ob 16.00
  3. rok: ponedeljek, 25. 5. 2020. ob 16.00

Učenci, ki v 1. roku ne bodo uspešni, lahko ponovno rešujejo v 2. in 3. roku. V primeru, da tudi v tretje ne bo šlo, bodo vabljeni na opravljanje teoretičnega dela izpita v naslednjem šolskem letu. Učenci naj za kolesarski izpit vadijo preko simulacije.

Na dan opravljanja kolesarskega izpita preko spletne učilnice, bom ob dogovorjeni uri vsem omogočila opravljanje kolesarskega izpita na daljavo na vašem domu. Za reševanje nalog bodo imeli učenci na voljo 45 minut. Na dan izpitnega roka se boste učenci prijavili v spletno učilnico Kolesar, izbrali kolesarski izpit in kolesarski izpit PODEŽELJE. V tem preizkusu boste odgovarjali na petnajst vprašanj in pritisnili Oddaj in zaključi. Ob zaključku lahko tudi vidite, kaj ste rešili prav in kaj narobe ter ali ste opravili teoretični del kolesarskega izpita. Srečno.

Lep pozdrav, Anita Šen