Učenje na daljavo se mi zdi precej zanimiva izkušnja. Ena izmed prednosti takega načina dela je, da si lahko sami razporedimo svoj čas. Z učenjem na daljavo nimam težav, vendar verjamem, da je to za nekatere velik izziv, saj pri vsakem posameznem predmetu dobimo manj razlage. Pri učenju na daljavo je ena izmed najnujnejših potrebščin gotovo računalnik. Vsaj v višjih razredih je tako. Večino opravljenih nalog moramo natipkati ali pa fotografirati ter nato poslati učiteljem. S tem se med drugim učimo tudi novih spretnosti na področju računalništva. Učenje na daljavo se mi zdi popolnoma v redu, edina pomanjkljivost pa je, da ne vidimo svojih sošolcev. Jaz osebno jih zelo pogrešam.

Kljub vsemu imam raje učenje v šoli, zato upam, da bo epidemije čimprej konec in se bomo lahko skupaj z vsemi sošolci vrnili v šolo.

Živa Petkovšek, 6. b

 

Učenje na daljavo je zanimivo in mi ne dela težav. Naloge opravljam sproti. Če česa ne razumem, to sporočim učiteljici ali pa jo kar pokličem. Z razredom smo že večkrat imeli video srečanje preko aplikacije Zoom in nekajkrat tudi preko Microsoft Teamsa. Svoje sošolce zelo pogrešam in to je tudi razlog, zakaj bi se rada čim prej vrnila v šolo. Ocenjevanja se na nek način kar bojim, ker še ne vem, kako bo to potekalo. Najboljše pri učenju na daljavo pa je, da sem se v teh nekaj tednih naučila ogromno o delu z računalniki.

Tjaša Škof, 6. b

 

Učenje na daljavo nam vsem predstavlja velik izziv, vendar se večina dobro spoprime z njim.

Delo na daljavo meni ne predstavlja večjih težav, ampak je doma včasih težje ostati zbran in storiti vse potrebno za šolo. Zato se včasih nabere veliko stvari, ki jih je potrebno storiti, volje pa ni več. Vendar takrat zmeraj še malo stisnem in postorim vse potrebno. Delo na domu je včasih super, saj se lahko zbudiš, kadar hočeš, nalogo delaš čez cel dan in imaš vmes majhne premore, da ti potem možgani bolje in hitreje delujejo. Včasih pa je kar stresno, saj imaš doma okoli sebe toliko motečih dejavnikov, ki ti velikokrat preusmerijo pozornost s šolskega dela. Pri delu doma je po mojem mnenju zelo potrebna dobra organizacija. Saj če si ne organiziraš dela, ti včasih naloga ostane tudi čez vikende in praznike. Mislim pa, da tudi sošolci in prijatelji, ki sem jih prej vsak dan srečevala v šoli, pripomorejo k boljšemu in lažjemu razumevanju šolske snovi, saj ti prijatelji pomagajo, da razumeš snov in ti po potrebi razložijo še na svoj način, ki ga včasih razumeš bolje kot učiteljevo razlago.

Ko smo bili še v šoli, sem si zmeraj želela poizkusiti, kako bi bilo, če bi delali od doma. Zdaj, ko pa nam je to edina rešitev, mi to ni več tako pri srcu. Ko zdaj pomislim, bi raje hodila normalno vsak dan v šolo, se tam družila s prijatelji in se z njimi zabavala.

Ker tudi sama obiskujem glasbeno šolo, sem postavljena pred velik izziv tudi glede tega. Vse ure namreč potekajo preko mobilnih naprav in je včasih zelo težko prejeti vse informacije, ki ti jih učitelj nameni.

Eva Ivančič, 9. a

 

Priznati moram, da mi je učenje na daljavo prav všeč. Sam si lahko razporejam delovni čas, tako da poskrbim tudi za dolge odmore med delom za šolo. Tudi vstajati mi ni potrebno prav zgodaj, zato lahko dlje spim. Poskrbim za to, da si delo razporedim čez vse dneve, od ponedeljka do petka, tako da sem vsak dan ob knjigah in zvezkih ter ob računalniku.

Najbolj všeč mi je bila naloga pri predmetu tehnika in tehnologija, ko smo morali izdelati lok in puščico. V tem času sem se naučil tudi več računalniških spretnosti, saj vsak dan pišem elektronska sporočila, razna besedila, gledam posnetke učnih vsebin, se snemam, skeniram, kopiram in podobno. Zdi se mi, da imam s šolo na daljavo manj dela, kot bi ga imel, če bi vsak dan sedel pri pouku pet ali šest ur in nato še doma delal nalogo in se učil.  Tudi sošolcev ne pogrešam prav dosti, saj smo v stalnih stikih preko računalniških igric, telefona in družabnih omrežij.

 

Tim Zidar, 6.a