15. junija 2020 je bil zadnji osnovnošolski dan za generacijo 2005 ali ‘korona generacijo’, kot so se zaradi razmer v zadnjih mesecih rahlo v šali sami poimenovali.

V navzočnosti svojih domačih in z vso pozornostjo do njih so se od svoje razredničarke, učiteljev in vodstva poslovili na valeti, ki so jo izjemno uspešno pripravili kljub dolgi negotovosti glede možnosti izvedbe v času zaprtja šol in še po preklicu epidemije. Pokazali so, da od nas odhajajo zreli in odgovorni ter da smo kot šola uspešno sledili našemu poslanstvu, ki je ‘vzgojiti, izobraziti in pripraviti na življenje mladostnike, da bodo fleksibilni na vseh področjih svojega življenja in sposobni lastnega, tehtnega, za njih pravilnega razmisleka o vseh večjih in manjših vsakodnevnih ovirah, s katerimi se bodo spopadali’.

‘Valetanti’ so navdušili z izvirnimi plesnimi točkami, pri katerih so sodelovali vsi. Pozorno so se zahvalili razredničarki, ravnateljici, vsem svojim učiteljem in drugim zaposlenim na šoli. Ravnateljica in razredničarka sta jim iskreno čestitali za vse dosežene uspehe, z njimi delili občutke ob njihovem zaključku in napotke za samostojne poti v prihodnosti ter jim z velikim ponosom podelili zaključna spričevala in številna priznanja, pohvale in nagrade.

Ob koncu so imeli učenci, učitelji in starši priložnost za sproščen klepet ob slastnih grižljajčkih, izmenjavo dobrih želja in zadnje skupne fotografije v šolskih prostorih z našimi sedaj že bivšimi učenci. Sproščeno, pristno, ganljivo.

Srečno, naši najljubši devetarji!

Foto utrinki: izbor.

Vse fotografije na povezavi.