Dragi devetošolci, drage devetošolke!

Kljub izrednim razmeram koronakrize ste poiskali kreativno rešitev in složno pripravili slovesen zaključek vašega šolanja. V veselem vrvežu priprav sem bila prepričana, da boste delo opravili odlično.

Izkazali ste se kot odgovorni, zreli in sposobni posamezniki, saj ste v zadnjih mesecih uspešno premagali, celo za vse nas, velik izziv – izobraževanje na daljavo – za kar vam iskreno čestitam. Izvedli ste tudi nagradno zaključno ekskurzijo, nato predajo ključa in tako vse lepe trenutke povezali v čudovito zgodbo. Kljub temu da ste kot generacija ostali brez nekaterih priložnosti, tekmovanj, ste se izkazali kot učno uspešni, dozoreli in povezani med seboj.

Vsa ta leta ste spretno premagovali ovire, se učili in odraščali, k izzivom pristopali odgovorno in veselo. Edinstveni ste po svojih talentih, smislu za humor, razigranosti in srčnosti. Velikodušno ste poleg znanja razvili medsebojno sprejemanje in prijateljsko povezovanje. Osebno sem vas začutila kot iznajdljive, vsestranske mlade, ki ste me razveseljevali z glasbo, kreativnostjo, me kdaj tudi presenetili, zato vam izrekam priznanje za vašo medsebojno pomoč, dosežke in pohvale.

Veste, življenje bo pred vas postavljalo številne preizkušnje, zato ostanite trdni, odločni in pogumni tudi v srednjih šolah. Želim vam, da se na svoji srednješolski poti srečate vsak s svojo genialnostjo in da odprete svoja srca.

Zahvala in čestitke gredo na koncu vsem učiteljem, staršem za odlično sodelovanje in oporo vsa ta leta, še posebej pa izjemni razredničarki, ge. Urški Drobnič, ki vas je skrbno in predano zadnja štiri leta vodila po poteh znanja.

Ob veliki prelomnici vam želim, da nadaljujete po začrtani poti, odprti za nove priložnosti, in v pričakovanju izpolnitve vaših sanj. Veselite se življenja, ki je pred vami, in četudi ne veste, kaj vas čaka, bodite drzni in predani. Cenite svojo vizijo, ki je zemljevid do vašega cilja. In ne pozabite: prihodnost pripada tistemu, ki verjame v lepoto svojih sanj.

Dragi devetošolci, DREVO VAŠE GENERACIJE bo raslo in še ko boste v poznih letih, ga glejte s posebnim spoštovanjem. Mi se vas bomo v šolskih klopeh spominjali kot srčnih in veselih. Srečno vsem!

Vaša ravnateljica, mag. Anita Knez