Safe.si bo 20. oktobra ob 18. uri pripravil 60-minutni spletni seminar na temo varne uporabe interneta za starše otrok od 1. do 6. razreda.

Na spletnem seminarju »Vzgoja za internet« želijo izpostaviti nekatere vidike in vplive uporabe novih tehnologij za potrebe pouka na daljavo, ki so pomembni za starše otrok od 1. do 6. razreda. Prav tako pa se bodo med predavanjem dotaknili tudi drugih aktualnih tem. Predstavili vam bodo nasvete za lažje shajanje z internetom – ogledali si boste, kako se lahko z ustrezno zaščito in ustreznim vedenjem izognete spletnim tveganjem ter spoznali nekaj vzgojnih prijemov, ki jih lahko tudi sami uporabite v povezavi z otrokovo uporabo računalnika in drugih sodobnih tehnologij. Govorili bomo o neprimernih in škodljivih objavah, skrbi za zasebnost (tako lastno kot zasebnost drugih), uporabi programov za filtriranje vsebin in sledenje otrokom, prekomerni rabi tehnologije in medvrstniškemu nasilju na spletu.

Gostitelja oz. predavatelja bosta Tjaša Jerman Kuželički in dr. Benjamin Lesjak. Predavanje si bo mogoče ogledati v živo preko YouTube.

Dogodek je brezplačen, zaradi lažje organizacije spletnega predavanja pa vas prosijo, da se na dogodek prijavite: https://izobrazevanja.safe.si/STARSIwebinar.

Povezavo na prenos v živo boste po prijavi prejeli dan pred začetkom.

O predavateljih

Dr. Benjamin Lesjak bo problematiko obdelal s pravnega vidika, prav tako pa bo delil svoje izkušnje, ki jih je pridobil pri izvajanju delavnic Safe.si na osnovnih in srednjih šolah ter predavanj za starše. Je strokovnjak za pravne rešitve informacijske družbe in dolgoletni sodelavec Safe.si.

Tjaša Jerman Kuželički je dolgoletna izvajalka delavnic Safe.si na osnovnih in srednjih šolah ter predavanj za starše. Prav tako izvaja izobraževanja za učitelje, kjer se osredotoča predvsem na teme varne in odgovorne rabe interneta v učilnici.

Vir: safe.si https://safe.si/novice/vzgoja-za-internet-izobrazevalni-spletni-seminar-o-varni-in-odgovorni-rabi-interneta-za