Spoštovani starši,

obveščamo vas, da je Vlada RS zaradi aktualnih epidemioloških podatkov podaljšala ukrepe za zajezitev in obvladovanje epidemije covid-19. To pomeni, da ostaja v veljavi tudi sklep ministrice o izobraževanju na daljavo, ki se nadaljuje.

Vlada je na današnji seji sprejela tudi Načrt sproščanja ukrepov za zajezitev in obvladovanje epidemije nalezljive bolezni covid-19, na podlagi katerega se bodo na področju vzgoje in izobraževanja ter športne dejavnosti ukrepi sproščali po fazah:

1. v oranžni fazi umirjanja (pod 1000 okužb/1000 hospitaliziranih bolnikov s covid-19) se predvideva odprtje vrtcev in šol za 1. triletje ter osnovnih šol s prilagojenim programom in zavodov za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami. Sprostile se bodo lahko tudi športne aktivnosti na prostem.
2. v rumeni fazi umirjanja (pod 600 okužb/500 hospitaliziranih bolnikov s covid-19) se osnovne šole odprejo v celoti. V šole se vrnejo tudi zaključni letniki srednjih šol.
3. v zeleni fazi umirjanja (pod 300 okužb) se odpravijo vse omejitve na področju vzgoje in izobraževanja ter športnih dejavnosti.

Doseganje kriterijev za sproščanje ukrepov po fazah se bo spremljalo na dnevni ravni. Ko bodo kriteriji doseženi, bodo predvideni ukrepi posamezne faze stopili v veljavo drugi naslednji dan po ugotovitvi.

 

Dragi učenci,

kar dolgo časa je že minilo, odkar smo ponovno začeli z učenjem na daljavo. Najbrž traja dlje, kot smo pričakovali. Glede na vaše odzive smo prepričani, da skoraj vsi komaj čakamo, da se čim prej vrnemo v šolo. Da se ponovno srečamo v živo in poklepetamo drug z drugim. A razmere so še vedno neugodne in trenutno je najbolj pomembno, da poskrbimo za svojo varnost in varnost ljudi okrog nas.

Želimo vam, da bi dobro usklajevali svoje obveznosti za šolo in si znali pričarati čarobno decembrsko vzdušje v krogu svoje družine. Ostanite zdravi,

vodstvo šole