Spoštovani starši, dragi učenci!

Čeprav smo si najbrž vsi želeli, da bi se po novem letu končno srečali v šoli, bomo tudi to koledarsko leto začeli z izobraževanjem na daljavo. Vlada RS je podaljšala ukrepe, zato nadaljujemo s šolanjem na način, ki nam je že znan.

Da bi delo med videokonferencami potekalo bolj gladko, da bi bili učenci bolj pozorni na razlago učiteljev in prikazano gradivo (predstavitev, tabla z razlago, videoposnetki …), med uro bolj zbrano delali in sodelovali ter od videokonferenčnih ur odnesli čim več, smo se na podlagi dosedanjih opažanj in izkušenj odločili za učence od 5. do 9. razreda uvesti nekaj sprememb:

  • učenci naj imajo med uro prižgano kamero (ozadje naj bo nevtralno ali zamegljeno),
  • učenci naj bodo med uro v prostoru sami; v primeru, da to ni mogoče, naj uporabljajo slušalke,
  • kosilo naj ne poteka med videokonferenčnimi urami (držimo se vnaprej napovedanega urnika, ki velja tudi v šoli: zaključek 5. šolske ure ob 12.40, zaključek 6. šolske ure ob 13.30).

Menimo, da bomo s temi spremembami učence usmerili k bolj zbranemu in kvalitetnejšemu delu ter zmanjšali uporabo telefonov za neprimerne aktivnosti med urami. Na tem mestu pa vas, starše, naprošamo, da se s svojimi otroki ponovno pogovorite o varni rabi interneta in pametnih telefonov.
Več informacij o varni rabi interneta in spletnemu bontonu in starševskem nadzoru najdete na spletni strani Safe.si.

V novem letu vam želimo, da bi kljub preizkušnjam, s katerimi se morda soočate, uspeli v trenutni situaciji najti tudi lepe stvari, ki pozitivno vplivajo na vas in vaše najbližje. Včasih je dovolj že drobna pozornost – lepa beseda, topel nasmeh, prijazen pogled – da nekomu polepšamo dan.

Naj nam to leto nakloni obilo sreče, zdravja, ljubezni in osebnega zadovoljstva. Vam, dragi učenci, pa poleg tega želimo, da bi vas vaši zastavljeni cilji motivirali in vodili do želenega uspeha.

Vse dobro,
vodstvo šole