V petek, 1. 10. 2021, smo se četrtošolci in petošolci po malici odpravili pred staro šolo na Rakeku, kjer so nas pričakali stari starši, ki so obiskovali osnovno šolo na Uncu ali na Rakeku. Posedli smo se na zelenico pred šolo in prisluhnili starim staršem, ki so se v šolskem vzdušju prepustili spominom in nam s svojimi prigodami pričarali čudovito urico na svežem zraku.

Izvedeli smo, da se je šola v preteklosti močno razlikovala od šole danes – v preteklosti so otroci v šolo hodili peš v družbi sošolcev in prijateljev (tudi otroci z Unca in Ivanjega sela), da so v času športnih dni nabirali šipek, iz katerega jim je kuharica pozimi kuhala čaj za malico, da so otroci prosti čas preživljali zunaj in se igrali razne igre, predvsem pa nas je navdušila zgodba o tem, kako so se pozimi na šolskih torbah otroci spuščali po zasneženem klancu.

Ura je minila prehitro, saj smo z veseljem poslušali prigode iz šolskih dni starih staršev. Po zaključenem pripovedovanju smo se starim staršem lepo zahvalili za spomine, ki so jih delili z nami in se od njih poslovili v upanju, da nas bodo še kdaj počastili s svojim obiskom in mogoče kakšno prigodo iz šolskih dni.

Nekaj utrinkov srečanja s starimi starši si lahko ogledate spodaj.

Starim staršem se še enkrat najlepše zahvaljujemo za obisk!

Učenci 4. in 5. razredov z razredničarkami