Izkušnje nas bogatijo, pravijo.
Ker trdno verjamemo, da učenci zelo veliko pridobijo z mednarodno izmenjavo, smo to jesen z velikim veseljem sprejeli povabilo k sodelovanju s francosko šolo College Saint Joseph Challans.

Osnovna šola College Saint Joseph Challans se nahaja na severozahodu Francije, ob Atlantskem oceanu, blizu mesta Nantes ob reki Loari. Na šoli je skupaj 1300 učencev, v preteklosti so že večkrat sodelovali s slovenskimi šolami. Z nami sodelujejo učenci njihovega 4. letnika, in sicer 17 deklet in 7 fantov ter njihovi učitelji Claire, Julie, Muriel in François.

K sodelovanju smo povabili učence 8. razredov in oblikovala se je skupina 14 deklet in 10 fantov, ki jih skozi priprave na sodelovanje in izmenjavo vodita učiteljici Urška Drobnič in Petra Dekleva ter razredničarki Lea Sterle in Irena Peteh Kranjc, z močno podporo in pomočjo vodstva šole.

V tem šolskem letu učenci z različnimi tematskimi izdelki, ki so večinoma virtualni, predstavljajo sebe in svojo države in spoznavajo francoske vrstnike in njihovo domovino. Navezujemo prve stike in si izmenjujemo pozornosti.

Izmenjavo učencev v Franciji načrtujemo jeseni 2022, obisk francoskih vrstnikov pri nas pa spomladi 2023. Za izvedbo izmenjav bo potrebnih precej sredstev, ki jih bomo zbrali z donacijami in sponzorstvi, zbiralnimi akcijami, izdelovanjem izdelkov in podobno, poleg tega pa bodo del stroškov krile družine sodelujočih učencev. Pri zbiranju sredstev sta nas že podprli podjetji PCBontime s sponzorstvom in podjetje Alpod z lepo donacijo. Nadejamo se posluha tudi pri drugih podjetjih ter ugodnejših razmer za izvedbo dobrodelnih dogodkov.

Če bi želeli pomagati in prispevati za izmenjavo, vas lepo vabimo k nakazilu na šolski sklad:
TRR: SI56 0121 3603 0647 262, sklic: 00 292004.

Učenci in učiteljice