Spoštovani starši.

Glede na trenutno situacijo v zvezi s covid-19 in velikim porastom okužb v naši občini, posledično tudi v našem šolskem okolišu, vas obveščamo o novostih glede samotestiranja učencev ter podajamo nekaj informacij o pouku po jesenskih počitnicah.

V šoli bodo še naprej veljali enaki ukrepi kot pred jesenskimi počitnicami. Mešanju mehurčkov se bomo poskušali izogibati v največji možni meri, ki hkrati še omogoča kvalitetno izvajanje obveznega in razširjenega programa.

Iz medijev ste najbrž že seznanjeni z novostmi glede samotestiranja učencev. Po novem velja prostovoljno testiranje s testi HAG za samotestiranje za vse učence od 1. do 9. razreda. Učenci se testirajo doma, in sicer dvakrat tedensko (priporočeno ob ponedeljkih in sredah pred prihodom v šolo). Učenci so upravičeni do 10 testov mesečno, dobite pa jih v katerikoli lekarni z otrokovo kartico zdravstvenega zavarovanja.

V šolo naj prihajajo le zdravi učenci, brez kakršnihkoli bolezenskih znakov. V primeru pozitivnega HAG-testa za samotestiranje naj učenec ostane doma, starši pa o tem obvestite otrokovo razredničarko in otrokovega osebnega zdravnika.

Priporočamo oz. naprošamo vas, da se učenci samotestirajo že pred torkovim prihodom v šolo, saj smo bili med jesenskimi počitnicami obveščeni o velikem številu naših učencev, okuženih s koronavirusom. V večini primerov ste nam starši poročali, da so bili otroci ob okužbi asimptomatski, saj niso kazali nobenih bolezenskih znakov. S preventivnim samotestiranjem bi se v tem primeru uspeli izogniti nepotrebnim stikom, ki bi se kasneje morda izkazali za visoko rizične, kar bi vodilo v karanteno oddelkov oz. skupin.

Naša največja želja je, da bi za vse oddelke uspeli čim dlje izvajati pouk v šoli ter da bi se še naprej uspešno izogibali karantenam oddelkov in posledično izobraževanju na daljavo. Iz preteklih izkušenj se najbrž vsi dobro zavedamo, kako naporen je za vse udeležene pouk na daljavo.

Zahvaljujemo se vam za ažurno obveščanje glede novonastalih okužb vaših otrok s koronavirusom ter za razumevanje trenutne situacije in sodelovanje pri zagotavljanju čim bolj varnega okolja za naše učence, vaše otroke.

 

Na povezavi si lahko preberete še podrobnejše informacije in navodila glede samotestiranja učencev.

 

Želimo vam lep zaključek jesenskih počitnic ter zdravo nadaljevanje šolskega leta.

Vodstvo šole