Pomemben del mednarodnega sodelovanja je tudi spoznavanje druge države in njene kulture, jezika, zgodovine, značilnosti, načina življenja in podobno in predstavljanje svoje države tujim vrstnikom ter posredno pozitiven vpliv na občutek nacionalne identitete.

Naši učenci so v skupinah raziskovali Francijo in zbirali dejstva o tej državi, pokrajini, zgodovini, znanih osebnostih, tradicionalnih in priljubljenih dejavnostih, znamenitostih, značilnih izdelkih, hrani in pijači, specialitetah, jeziku, turizmu, in mestecu Challans ter regiji Vendée. Ob tem smo se še učili sodelovati v okolju Google Drive in oblikovati skupno predstavitev. Med tem so francoski učenci raziskovali dejstva o Sloveniji. Težko smo pričakovali predstavitev, kaj o nas vedo Francozi in kako nas vidijo oziroma, kaj si o nas predstavljajo na podlagi dosegljivih virov.

Predstavitve smo si izmenjali, jih z zanimanjem pogledali in ugotovili, katere informacije so bile točne in natančne, kaj pa tujci težko sodijo. Zanimivo je bilo opazovati očitno razliko med po našem mnenju slavnimi ali znanimi Slovenci in tistimi, ki so jih izpostavili francoski vrstniki.

Predstavitev naših učencev si lahko pogledate tukaj, predstavitev francoskih učencev pa tukaj. Samo za občutek pa nekaj sličic:

Kakšni pa so bili odzivi naših učencev na predstavitvi francoskih učencev o Sloveniji? Preverite tukaj:

 

In še odzivi francoskih učencev na predstavitvi naših učencev o Franciji: