Prišlo je pismo iz daljne dežele,
iz daljne dežele, iz tujega kraja, /…/
(Oton Župančič, Pismo)

V ponedeljek, ravno na dan, ko je veliko slovenskih družin obiskal prvi od treh dobrih mož, smo na šolo prejeli paket. Ta tokrat ni bil le virtualen, ampak čisto pravi, težek, poln paket. Francoski vrstniki in njihovi mentorji so nam poslali praznična darilca: voščilnico, bombone za učence, eko kozarčke z bomboni, svinčnikom in magnetkom za učitelje, in 2 rački – simbol mesta Challans.

Paketka smo se vsi zelo razveselili in pohiteli s pripravo našega za francoske partnerje. Poleg tega oboji učenci v teh dneh v skupinah pripravljajo drug za druge tudi virtualne pakete s praznično vsebino, ki nam bo še polepšala praznike in nas še nekoliko zbližala z našimi novimi prijatelji iz Francije.

Mi pa smo v Francijo poslali: paketke za učence z vsebino slovenskih proizvajalcev: rulada Gorenjka, praznični čaj z okusom piškotka Tisoč in en cvet, in gumi bomboni MegaTattoo Šumi. Za učitelje pa smo s pomočjo učencev izbrali na šoli pripravljene velike medenjake in praznični izdelek – okrašen zvonček izrezljan iz lesa. Voščilnico je prispevala učiteljica Petra Dekleva, ki je sama skleklala čudovito smrečico za edinstven učinek.