Kot pomladi začne brsteti v naravi, klijejo tudi naše aktivnosti povezane s pripravo na izmenjavo s Francijo.

V preteklem obdobju smo našim francoskim prijateljem napisali že drugo daljše pismo, v katerem smo jim poleg minulih dogodkov opisovali tudi navade pri nas, kaj je vljudno in kaj ni. Poleg pisem si nekateri učenci bolj ali manj pogosto tudi sami pošiljajo kratka sporočilca, kar je zelo razveseljivo in vzpodbudno, saj si od izmenjave obetamo lepa prijateljstva.

Za francoske prijatelje smo izdelali kviz o poznavanju naše države, oni pa za nas o poznavanju Francije. Dobro smo se odrezali. Bi ga želeli rešiti tudi vi?

Z mislijo na prihajajoča druženja in praznike smo zbirali recepte za slovenske sladice in prigrizke. Sedaj pričakujemo tudi francoske recepte, ki jih bomo z veseljem preizkusili in izdelke tudi ponudili.

Primerjali smo šolski sistem pri nas in v Franciji, ugotavljali razlike, glede dejanskega utripa in življenja na šoli pa povprašali naše francoske vrstnike. Z veseljem bomo odgovorili tudi na njihova vprašanja o tem.

Pripravljamo video posnetke naše šole – učenci po skupinah skozi svoje oči predstavljajo posamezne dele in podružnico.

Ob prihajajočih praznikih bomo v Francijo poslali voščilo in sladko pozornost.

Naša izmenjava žal ni financirana iz skladov ali evropskih sredstev, zato se moramo sami truditi, da bi zmanjšali stroške, ki jih bodo poravnali starši. Denar smo do sedaj zbirali z donacijami, sledi pa več dogodkov s tem namenom: šolski ples, ponudba ročno izdelanih dekorativnih predmetov na cvetličnem sejmu na Rakeku in balinarski dogodek. Trenutno pridne in natančne roke že pripravljajo dekorativne predmete.

Če želite naša prizadevanja podpreti tudi vi, vas vljudno vabimo na naše dogodke ali celo k donaciji. Vsak prispevek šteje. 🙂