V sredo, 18. 5. 2022, imata 8. razreda kulturni dan Po Prešernovih stopinjah.

Odhod je predvidoma ob 8.10. Zberemo se ob 8.00 pri vhodu za 1. triado, prevzamete malico (bidon, škatlica), kosilo pa je za ta dan odpovedano, zato imejte s seboj še dodatno malico in pijačo. Ker se nekoliko več hodi, bodite primerno obuti in oblečeni. S seboj imejte tudi mapo ali tršo podlago in pisalo, saj boste reševali učni list. V šolo se vrnemo okrog 15.00.

VSEBINSKI POTEK DNEVA:
Kulturni dan se bo pričel ob 9. uri pri Prešernovem spomeniku v Ljubljani, kjer bomo najprej povedali par podatkov o Prešernovem življenju, o upodobitvah pesnika  ter o samem spomeniku. Sledil bo sprehod do tistih točk, ki so povezane s Prešernovim življenjem in delom. Šli bomo na Vodnikov trg, na Stari trg, na Rožno ulico, v Trnovo in na Breg, kjer je bila včasih Blaznikova tiskarna.
Nato se bomo odpeljali proti Kranju, kjer je Prešeren preživel zadnji dve leti svojega življenja. Ogledali si bomo Prešernov muzej, Prešernov spomenik v središču mesta ter Prešernov gaj, kjer sta pokopana pesnik in njegova hči Ernestina.
Za konec se bomo odpeljali še v Vrbo. Ogledali si bomo Prešernov spomenik, lipo, ki raste sredi vasi in seveda Prešernovo rojstno hišo. Tu bomo kulturni dan tudi zaključili (približno ob 14. uri).
Učenci ob ogledovanju krajev in stavb ter ob poslušanju o pesnikovem življenju izpolnjujejo učno-delovni list.