Včeraj, 1. 2. 2023, smo se z ekipo mladih podjetnikov odpravili na tekmovanje “PITCHAJ” – Predstavi svojo idejo, ki je namenjen spodbujanju podjetništva med mladimi. Zbrali smo se v novih prostorih Mrežnega podjetniškega inkubatorja Perspektiva, ki ga krasi čudovit logotip s sloganom, ki sta ga v lanskem letu izdelali učenki naše šole, Živa Petkovšek in Klara Zwölf. S ponosom smo ga opazovali, kako krasi vhodna vrata, notranje stene, plakate in zgibanke ter nas na vsakem koraku opominja na velik dosežek naših dveh učenk.

Osrednji del programa je bil namenjen predstavitvi procesa razvoja poslovnih idej in delitvi izkušenj podjetnosti ter pripravi na tekmovanje POPRI. Dogodek je bil organiziran v sklopu projekta Podjetnost in podeželje, ki se sofinancira iz Evropskega sklada za regionalni razvoj (LAS).

Tokrat se je predstavila ekipa naše šole, z imenom “PUGGIE BAG”, ki jo sestavljajo: Jonas Modic, Lara Čuček, Tinkara Rebernik Nemgar, Eva Modic in pa Julija ter Brina Češnovar, ki se tokrat dogodka nista mogli udeležiti, sta pa veliko prispevali k sami izdelavi predstavitve. Prav tako se nista uspeli udeležiti dogodka še dve naši ekipi, ki pa bosta svoje veščine vseeno lahko pokazali na regijskem izboru, ki bo potekal v marcu.

Člani ekipe “PUGGIE BAG” so se izvrstno odrezali ter predstavili posebno potovalko z različnimi funkcijami in dodatki. Nastopili so zelo suvereno, jasno in samozavestno, za kar so bili tudi pohvaljeni s strani strokovne komisije in organizatorjev dogodka. ISKRENE ČESTITKE!

Maruša Nared, mentorica