V četrtek, 12. 10. 2023, smo se na megleno jutro zbrali v šoli na Uncu. V nahrbtnike smo naložili slastno malico in se podali na pot.

Jutranje ogrevanje smo začeli na igrišču pri gasilnem domu na Uncu. Leva, desna, ena, dva … Ko smo se že pošteno ogreli, smo našli pismo veveričke Livi. Od veselja so učiteljice dale zvočnik na pločnik in zaplesali smo v ritmu zabavnih pesmi za velike in male. Ram, zam, zam; glava, ramena, kolena, stopala, baby shark in ostalih. Tako dobro smo se ogreli, da smo prvo plast naših oblačil hitro slekli in se podali po poti do Starega gradu. Ponovili smo cestno prometne predpise in z dvignjeno roko varno prečkali cesto.

Do vrha smo morali opraviti nekaj nalog, malo smo skakali, malo delali počepe, tekli in uživali v razgledih na Unec. Tako smo bili zagreti, da smo tik-tak dosegli najvišjo razgledno točko. Opazili smo Slivnico, ki se je sramežljivo skrivala v jutranji megli. Spomnili smo se na coprnico Uršulo in povodnega moža Jezerka, ki živi v Cerkniškem jezeru. Zavrteli smo si pesem o povodnem možu. Hitro smo pomalicali in jo mahnili nazaj proti šoli, kjer smo na šolskem vrtu opravili še nekaj nalog iz nogometa, plezanja, pripovedovanja izštevank in gradnje tunelov.

Naše nasmejane obraze na sončni četrtek lahko pogledate v utrinkih.