Učenci 4. razredov smo se v ponedeljek, 16. 10. 2023, odpravili v Črmošnjice v CŠOD Lipa. Po prihodu smo se najprej udobno namestili v sobah in razpakirali ter se odpravili na kosilo. Po kosilu smo imeli nekaj prostega časa, potem pa smo se odpravili na popoldanske aktivnosti.

Učenci 4. a razreda smo spoznavali orientacijo. Ponovili smo, kako se orientiramo s kompasom in z zemljevidom, po popoldanski malici in odmoru pa smo se odpravili na orientacijski sprehod v okolici doma, kjer smo pridobljeno znanje tudi praktično preizkusili. Na poti nas je čakalo tudi pravo presenečenje – srečali smo damjaka, ki je z nami opravil del poti.

Učenci 4. b razreda pa smo se v popoldanskem času ukvarjali z elektriko. Spoznali smo, kaj elektrika je, kaj so porabniki, prevodniki in izolatorji. Spoznali smo tudi, kako je sklenjen električni krog – zaporedno in vzporedno. Po popoldanski malici in odmoru smo se tudi praktično preizkusili v povezovanju električnega kroga in prepoznavanju prevodnikov in izolatorjev.

Pred večerjo smo se sprostili na zunanjih igralih, po večerji pa nas je čakal družabni večer – preizkusili smo se v igranju različnih družabnih iger.

Zdaj nas čaka še priprava na spanje in pobeg v svet sanj.

Več fotografij si lahko ogledate v GALERIJI