Danes smo se učenci 4. razreda zbudili v megleno in mrzlo jutro. Kljub mrazu smo se pred zajtrkom odpravili na igrišče in se malo razgibali.

V dopoldanskem času smo učenci 4. a razreda spoznavali obnovljive in neobnovljive vire energije ter se preizkusili v sestavljanju sončnih kolektorjev. V istem času smo učenci 4. b spoznavali orientacijo. Ponovili smo, kako se orientiramo s kompasom in z zemljevidom ter se odpravili na orientacijski sprehod v okolici doma, kjer smo pridobljeno znanje tudi praktično preizkusili.

Po kosilu smo imeli učenci nekaj prostega časa, ki smo ga izkoristili za druženje v sobah in na zunanjih igralnih površinah.

Popoldan smo se ponovno razdelili v dve skupini in se odpravili k pouku. Učenci 4. a smo se preizkusili v lokostrelstvu in pisanju razglednic. Učenci 4. b pa smo naprej spoznali vetrnice in se v gradnji le-teh preizkusili tudi sami, po popoldanski malici pa smo izdelali klopotec.

Za prijeten zaključek dneva smo se odpravili na nočni sprehod s petrolejkami, del poti pa smo opravili v temi.  Utrujeni smo že skoraj vsi zaspali 🙂

Več si lahko ogledate v GALERIJI