Učenci 1. b smo dan začeli kot pravi raziskovalci.

V šolo smo prinesli gozdne jesenske plodove in jih z veseljem pokazali sošolcem (hvala staršem, ki ste nam pomagali pri raziskovanju gozda in iskanju plodov).

Ugotovili smo, da jih lahko najdemo res veliko. Ker vseh ne poznamo, smo zelo previdni, ker so med njimi tudi strupene rastline. Pogovorili smo se o obnašanju v gozdu in o živalih, ki v njem prebivajo. Ogledali smo si lutkovno predstavo, v kateri nastopajo gozde živali, in pripravili lutke. Izdelali smo pravi daljnogled in se odpravili raziskovat v naravo. Za dobro družbo smo s seboj povabili še prijatelje iz sosednjih razredov.

In ravno, ko smo se odpravljali, smo našli pismo. Ali pa je pismo našlo pot do nas. Pisali so nam škratje Dolgobradci. Za nas so pripravili posebno raziskovalno nalogo, ki smo jo z veseljem opravili. V gozdu smo poiskali različne stvari, zaplesali ob jesenski glasbi in izdelali nasmejane obraze iz naravnih materialov. Dobro poglejte, če se boste v teh dneh odpravili proti Staremu gradu, mogoče pa kakšnega najdete!

Utrinki

GOZDNI BONTON ZA OTROKE – Gozdna Pedagogika