Učenci prve triade smo se v petek, 22. 3. 2024, odpravili v Slovensko narodno gledališče Opera in balet Ljubljana.
Ogledali smo si veličastno stavbo in dvorano. Na odru so imeli veliko pripomočkov, ki so jih ravno pospravljali po uspešni predstavi. Doletela nas je izjemna čast, saj smo lahko stopili na oder in vsi skupaj izvedli prvi pravi nastop – zapeli smo slovensko ljudsko pesem Katarina Barbara.
Ugotovili smo, da bomo morali za ta veliki oder še malo vaditi in zapeti še kakšno pesem, zato smo se raje odpravili v prostor, kjer nastajajo predstave. Ogledali smo si predstavo Operna pustolovščina.
Čarobna operna pustolovščina se je začela že ob našem vstopu v dvorano, ko sta se operni pevki »v zaodrju« že pripravljali na predstavo – urejali sta si frizuro, se ličili, oblačili in upevali. Ko sta ugotovili, da smo že tam, sta se predstavili in zapeli nekaj opernih skladb. Najprej sta odigrali vlogi dveh sester, se preoblekli v Janka in Metko, nas naučili glasbeno izštevanko in veslati po Benetkah, postali sta celo čarovnica in princeska. Poslušali smo operna dela, ki so del svetovne glasbene dediščine.