V četrtek, 4. 4. 2024*, bomo s petošolci izvedli tehniški dan Usposabljanje za kolesarski izpit.**

Zbirno mesto bo ob 8.20 na parkirišču ob športni dvorani. Starši oz. odrasla oseba naj otroka s kolesarsko opremo (kolo, čelada) pripelje ali pospremi do šole. Če spremstva odrasle osebe v jutranjem času ne morete zagotoviti, lahko otroci pridejo v šolo sami, seveda kot pešci ob kolesu po pločniku. Učenci naj imajo s seboj nahrbtnik z dodatnim napitkom, oblečeni naj bodo v športna oblačila in obutev. Z dnevom dejavnosti bomo zaključili ob 12.40. Prehrana bo potekala v šoli kot običajno.

Dogajanje na tehniškem dnevu

  • Pregled koles in obvezne opreme (čelada, zvonec, zavore, bela luč spredaj, rdeča luč in odsevnik zadaj, bočni odsevniki na kolesu in pedalih). Učenci bodo prejeli poročilo o pregledu kolesa, s katerega bo razvidno, ali je oprema pomanjkljiva/neustrezna. Verjamem, da jo boste pravočasno dopolnili, in sicer do usposabljanja na prometnih površinah.
  • Vaja na prometnem poligonu, ki bo pripravljen na parkirišču za telovadnico.
  • Vaja na spretnostnem poligonu in ocenjevanje spretnostne vožnje (opravljen spretnostni poligon je predpogoj za zadnji del priprave na izpit – usposabljanje na cestnih površinah).

* V primeru dežja bo pouk potekal po urniku. O morebitni odpovedi tehniškega dne vas bom obvestila v jutranjem času preko šolske spletne strani. Nadomestni datum za izvedbo bo znan naknadno, učenci in starši boste pravočasno obveščeni. Hvala za razumevanje.

** Tehniški dan je namenjen vsem učencem ne glede na to, ali so v tem času že ali še bodo opravili teoretični del kolesarskega izpita. Prisotni morajo biti tudi učenci, ki kolesarskega izpita ne bodo opravljali. Ti učenci ne potrebujejo kolesarske opreme, pomagali bodo pri izvedbi tehniškega dne.

Monika Derenčin