Dodatna strokovna pomoč se izvaja na podlagi Zakona o usmerjanju otrok s posebnimi potrebami. Učenci v rednih osnovnih šolah lahko na podlagi Odločbe o usmeritvi, ki jo izda Komisija za usmerjanje, pridobijo do pet ur dodatne strokovne pomoči, ki jo v razredu, individualno ali pa v manjši skupini izvajajo specialni pedagogi/defektologi, pedagogi, psihologi, logopedi, surdopedagogi,…

Za učence s posebnimi potrebami, ki so z odločbo o usmeritvi usmerjeni na našo šolo, izdelamo individualizirani program, s katerim v skladu s strokovnim mnenjem določimo prilagoditve in program dela. Program vse leto spremljamo in na koncu evalviramo, ves čas pa sodelujemo tudi z učencem, starši, učitelji ter po potrebi z zunanjo institucijo, kjer je otrok obravnavan.

Postopek usmerjanja: 

Starši izpolnijo Zahtevo za začetek postopka usmerjanja, ki ga pošljejo na Zavod za šolstvo. Šola pripravi Poročilo o otroku. Komisija za usmerjanje povabi starše in otroka na pregled, nato pa otroka usmeri v ustrezen program z Odločbo o usmeritvi, v kateri določi tudi prilagoditve in pomoč.

Za vsakršna vprašanja ali pomoč v zvezi s postopkom usmerjanja se lahko obrnete na specialno pedagoginjo Martino Hiti ali šolsko svetovalno delavko Tjašo Prudič.